Cursussen

De Stichting AED Westerhaar verzorgt zelf reanimatiecursussen en is reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting.
Er zijn 2 soorten cursussen die de Stichting AED Westerhaar aanbied, namelijk:
BLS (basic life support): Dit is een cursus waarin u leert om volwassenen te reanimeren met daarbij het gebruik van de AED
PBLS (pediatric basic life support): Dit is een cursus waarin u leert om baby’s en kinderen te reanimeren met daarbij het gebruik van de AED.
Dit zijn 2 aparte cursussen. De reanimatie van volwassen verdient namelijk een andere benadering en aanpak dan de reanimatie bij een kind.

Uiteraard draagt de Stichting AED Westerhaar ook zorg voor de herhalingslessen van deze cursussen.

Een basiscursus duurt 4 uur (niet meer dan 6 kandidaten tegelijk per instructeur) en een herhalingscursus duurt 2 uur (ook niet meer dan 6 kandidaten tegelijk per instructeur).
Tijdens deze lessen krijgt u lesmateriaal aangeboden van de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Reanimatieraad.
De prijzen die de Stichting AED Westerhaar hanteert zijn gering omdat de stichting geen winstoogmerk heeft. Daarnaast zijn er veel zorgverzekeraars die de kosten van een reanimatiecursus vergoeden. Neemt u voor meer informatie hierover contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

Kosten:

De kosten bedragen voor de cursus BLS €30,- (4uur) en de herhalingscursus BLS (2uur) €12,50 (inclusief lesboekje en koffie).
Voor de cursus PBLS bedragen de kosten €37,50 (4 uur) en voor een herhalingscursus PBLS (2 uur) €12,50. De cursus PBLS is iets duurder omdat wij als stichting het lesboekje PBLS niet krijgen aangeboden en moeten inkopen. U krijgt dit boekje aangeboden tegen inkoopsprijs. Gelukkig zal in de meeste gevallen (zorgpakket 2 of hoger) uw zorgverzekeraar de onkosten vergoeden als u een kopie van uw diploma en de originele kwitantie naar de zorgverzekeraar opstuurt.