De AED kast

Het is belangrijk dat een AED 24 uur per dag voor iedereen beschikbaar is. Dat is te realiseren door de AED buiten te plaatsen op een plek die voor iedereen op elk willekeurig moment goed te bereiken is. De AED commissie Westerhaar heeft er daarom voor gekozen om een geavanceerde (AIVIA) kast aan te schaffen waarin de AED droog wordt opgeborgen en waarbij de temperatuur rondom de AED kan worden beheerst wat beter is voor de accu. Zo zal de AED in de winter worden verwarmd, en in de zomer zal een ventilator in de kast zorgen voor ventilatie. Deze kast is te openen met een cijfercode die per sms wordt verstuurd door het HartslagNu systeem naar de mensen die hierin zijn geschoold. (zie het het Hart

slagNu systeem)
De cijfer-code is bedoeld om diefstal zo goed mogelijk te voorkomen. Sociale controle van u als inwoner is daarbij erg belangrijk!!. Helaas komt diefstal van AED’s erg veel voor.

Denk je dat iemand bij een AED zit die er niet bij hoort te zitten, noteer het kenteken van de auto, motor of scooter, zorg dat je een goede beschrijving kunt geven van deze persoon en bel direct 112 (politie). Als iemand de kast opent (losbreekt) zonder de code in te toetsen dan zal er een luidt alarm te horen zijn, en zullen er rode lampjes snel gaan knipperen. Bedenk wel dat de AED commissie ook regelmatig controles uitvoert aan de kasten, maar dat gebeurd altijd bij daglicht en dit zal worden gedaan door Bert Schepers of door Peter Schepers. Twijfel je, bel dan gewoon met een van deze 2 mensen.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de rode lampjes langzamer knipperen en er geen alarm hoorbaar is. Dit is een teken dat de kast actief bezig is met het herstellen van de temperatuur bij de AED door verwarmig of ventilatie. Meestal is dat te zien bij uitschieters van temperaturen zoals extreem warme zomerdagen of koude winterdagen.

Wilt u een storing melden, dan kan dat bij Bert Schepers of  Peter Schepers (zie kopje contact)

Sixcase AED kast