collecte-522x391Reanimatiecursus en de zorgverzekering

Het is belangrijk om te weten wat u kunt doen bij een noodgeval, bijvoorbeeld als iemand plotseling het slachtoffer wordt van een circulatiestilstand. Een reanimatiecursus kan in zo’n geval van onschatbare waarde zijn. Iedereen kan het slachtoffer worden van een circulatiestilstand. Ook baby’s en kinderen.  Het is dan dan zeer belangrijk dat er zo snel mogelijk wordt gestart met reanimatie en er een AED wordt gebruikt. Er is inmiddels overduidelijk bewezen dat als er snel wordt gestart met reanimatie (binnen 6 minuten) en de AED wordt aangesloten de overlevingskansen aanzienlijk kunnen gaan stijgen. U kunt dus het verschil zijn tussen leven en dood bij een slachtoffer van een circulatiestilstand.

De Stichting AED Westerhaar geeft deze cursussen voor zowel kinder- en babyreanimatie als reanimatie bij volwassenen. Kijkt u voor meer info bij het tabblad cursussen.

Een reanimatiecursus volgen kost bij ons niet veel geld, maar is overigens niet gratis omdat wij kostendekkend werken. Gelukkig kan uw zorgverzekeraar ook het een en ander voor u betekenen.

Lees meer op ZorgWijzer.nl  voor de vergoedingen van 2014  per zorgverzekeraar