Een belangrijk jaar

Het nieuwe jaar is alweer bijna een maand oud. Voor HartslagNu wordt het een belangrijk jaar: de stap naar alarmeren via een app voor de smartphone zal worden gemaakt. Het alarmeren per sms gaat goed en is effectief gebleken, maar wij denken en vinden dat het nog beter kan

Een belangrijke winst zal zijn dat u alleen nog maar wordt gealarmeerd als u ook werkelijk binnen 6 minuten bij het slachtoffer zou kunnen zijn. Er wordt rekening gehouden met de lokale infrastructuur zoals wegen, spoorlijnen en waterwegen.
De app zal in de maand maart, uiterlijk in april beschikbaar zijn. In de aanloop er naar toe zult u op de hoogte worden gehouden. Bij de lancering van de app zal ook een uitgebreide instructie worden gemaakt.
Verder zien we dat de groei van het aantal burgerhulpverleners zich nog steeds voortzet. We naderen de 70.000 en dat is al bijna een verdubbeling van het aantal toen we begonnen in november 2012. De introductie van de app zal het aantal wellicht nog sterker laten groeien.

Ook zal begin dit jaar belangrijk nieuws komen vanuit wetenschappelijk onderzoek. Na een flink aantal jaren onderzoek naar de effectiviteit van de burgerhulpverlening zullen er cijfers bekend worden gemaakt van de werkelijke overlevingskans in de gebieden waar het systeem goed is ingevoerd.