Hart in wolken

 

 

 

 

 

De Stichting AED Westerhaar bestaat inmiddels 6 jaar. En in die 6 jaar heeft de stichting ervoor kunnen zorgen dat het dorp Westerhaar een van de best georganiseerde 6 minuten zones  is van Nederland!. Dit is onderschreven door de Nederlandse Hartstichting tijdens een landelijke bijeenkomst voor reanimatiepartners. En daar zijn wij uitermate trots op! Er is dan ook heel veel werk verzet om alles op een degelijk fundament te zetten voor nu en voor de toekomst.

De Stichting AED Westerhaar had dit alles niet voor Westerhaar kunnen realiseren zonder de hulp van de donateurs!.

Want zij zorgen ervoor dat wij het onderhoud kunnen blijven uitvoeren (met hulp van de gemeente Twenterand), lessen kunnen blijven organiseren voor een zeer laag tarief en kunnen blijven innoveren om dit systeem voor Westerhaar “up to date” te houden en/of uit te breiden. Daarmee zijn dan ook al meerdere levens gered. Het nut en belang van deze apparaten wordt steeds meer onderschreven door wetenschappers. Overduidelijk kan na een aantal jaren ervaring  al worden gesteld dat met de hulp van deze apparaten vele levens zijn gered die anders niet gered hadden kunnen worden.

De AED’s zelf hebben ook geen eindeloos leven.

Over 4 jaar zit de levensduur (10 jaar) van de AED’s  in Westerhaar erop. Dit wil zeggen dat de AED’s zijn afgeschreven en moeten worden vervangen om te kunnen blijven garanderen dat deze apparaten 100% betrouwbaar blijven . Volgende maand (mei) zullen wij van onze vaste donateurs de jaarlijkse donatie gaan innen. Bent u nog geen donateur, geef u dan snel op. Want voor een bedrag naar eigen keuze kunt u de Stichting AED Westerhaar en daarmee alle inwoners van Westerhaar letterlijk en figuurlijk een warm hart toedragen. Uw bijdrage is hiermee écht van levensbelang. Het bedrag zal slechts eenmaal per jaar worden afgeschreven. U zou Westerhaar,  en wie weet uzelf,  hier een groot goed mee doen. Dit houdt in dat wij 15 AED’s moeten kunnen vervangen á € 2100,-. Dat komt uit op een totaalbedrag van ruim € 31000,-. Dit is een bedrag dat wij bij lange na niet zullen halen. Daarom zijn wij nu al druk aan het denken hoe wij dit gaan organiseren. Toch zal de hulp van donateurs hier zeker bij gaan helpen.

Klik voor opgave of meer informatie op de volgende link: https://www.aedwesterhaar.nl/donateur-worden/

Maar ook burgerhulpverleners die belangeloos de cursus reanimatie volgen zijn hierin een zeer belangrijke (zo niet belangrijkste) spil!.

Zij zijn de mensen die deze apparaten moeten gaan gebruiken tijdens de reanimatie. Zij zijn de mensen die het verschil kunnen maken tussen leven of dood. Daarom willen wij ook alle burgerhulpverleners hartelijk bedanken. Zonder deze mensen zou dit systeem überhaupt zinloos zijn. Zonder deze mensen zouden vele levens niet gered kunnen worden. Zij zijn de mensen die ondanks de spanning bij een oproep toch gaan om er te zijn voor de medeburger.

Wilt u ook burgerhulpverlener worden (en er zijn er nooit teveel) neem ook dan contact met ons op. https://www.aedwesterhaar.nl/ Wij zorgen dat de cursus z.s.m. zal worden georganiseerd. Ook geven wij de cursus baby en kinderreanimatie . Deze cursus wordt als zeer verhelderend en onmisbaar ervaren door de cursisten. Mocht u nu nog twijfelen, dan zeggen wij DOEN!, net als bij een reanimatie.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen uw vraag zeer zorgvuldig behandelen.

Zoals altijd sluiten wij af met de zin: “Wij rekenen op u en dat kunt u ook op ons doen!”

Stichting AED Westerhaar