De laatste maanden worden we in de media regelmatig geconfronteerd met AED diefstallen. Op zich niet vreemd; het zijn dure apparaten die snel voorhanden moeten zijn in geval van een hartstilstand. Achter slot en grendel opbergen is dus niet handig. Het boevengilde is hiervan inmiddels op de hoogte en afgelopen maanden zijn er tientallen apparaten gestolen die meestal direct op internet worden doorverkocht.

Door de AED te voorzien van een vrijwel onzichtbare DNA code is het nu mogelijk diefstal tegen te gaan. Met behulp van een unieke synthetische DNA code die is opgenomen in een transparant opdrogende vloeistof is de AED altijd traceerbaar door de Politie. De vloeistof licht op zodra ze beschenen wordt met Ultra Violet licht. Ook zijn er microdots aan de vloeistof toegevoegd, hierop staan dezelfde gegevens als opgenomen in de vloeistof. De unieke DNA code wordt samen met uw contactgegevens opgeslagen in een beveiligde database.
Daarnaast kunt u met de meegeleverde stickers duidelijk maken dat de AED met DNA beveiligd is. Dat maakt diefstal en met name doorverkoop een stuk minder aantrekkelijk.