AED Hoofdweg 170 inmiddels ook vervangen voor de G5!

Inmiddels hebben we ook de AED aan de Hoofdweg 170 (aula) kunnen vervangen voor zijn opvolger, de Cardiac Science G5 omdat de oorspronkelijke AED meer dan 10 jaar dienst heeft gedaan. Zo zijn, en houden we de 6 minutenzones van Westerhaar hartveilig!27973250_887804934737485_8864051525139871129_n 28058868_887804941404151_5483266187514156757_n

Geplaatst in Nieuws

Stichting AED Westerhaar zet in op de jeugd!

idf22hhsfmwq1zikxlesin8xwmi42orl

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting AED Westerhaar bestaat in 2018 10 jaar.
10 jaar waarin wij ons (kei)hard hebben gemaakt voor het tot stand brengen, inrichten en onderhouden van de 6 minutenzone’s binnen Westerhaar.
En dat dit niet voor niets is geweest is allang gebleken.
Wij hebben diverse keren adequaat kunnen bijdragen aan de hulp van mensen die het slachtoffer zijn geworden van een circulatiestilstand.
En meerdere slachtoffers hebben deze circulatiestilstand overleefd, wellicht mede doordat de AED zo snel ter plaatse kon zijn samen met de mensen die zonder twijfel direct zijn gestart met reanimatie toen zij de SMS ontvingen.
En omdat de Stichting AED Westerhaar ook graag zou zien dat de jeugd vanaf 14 jaar zich in gaat zetten, hebben wij een actie bedacht in het kader van ons 10 jarig jubileum.

De jeugd wonende in Westerhaar tussen de 14 en 18 jaar
mag zich kosteloos opgeven voor zowel de volwassen reanimatiecursus als de kinderreanimatiecursus gedurende heel 2018.

Wat is er nou mooier dan dat de jeugd een steen bij kan dragen in de veiligheid van de gemeenschap?
En dat kan bij de Stichting AED Westerhaar! gezellig, leerzaam, nuttig en ook nog kosteloos!
Samen met je vrienden en/of vriendinnen!
Wij zorgen ervoor dat de jeugdigen worden getraind door een uitermate ervaren en kundig instructeur die veel ervaring heeft in de professionele acute gezondheidszorg zodat er ook voldoende wordt stilgestaan bij de moeilijke kanten van reanimatie.
Maar dat is niet meer dan logisch, we kunnen er omheen draaien maar dat doen we bewust niet.
Een reanimatie is altijd heftig, maar we moeten ons ook blijven beseffen dat we hiermee wel levens kunnen redden!
Daarom is ook de advies-leeftijdsgrens van 14 jaar bepaald bij de Nederlandse Reanimatie Raad, en wij nemen dat avies over.
Vanaf 14 jaar is de jeugd gemiddeld in staat om zowel fysiek goede reanimatie uit te voeren, als deze psychisch een plek te kunnen geven.
En daarbij zullen wij zeker helpen!

Twijfel dus niet en geef je snel bij ons op!
Wij zien ernaar uit jullie te mogen begroeten, samen met je vrienden en vriendinnen!
Wie weet maak jij het verschil!reanimatie-hartstichting-reanimatieonderwijs-op-school-tegels

Geplaatst in Nieuws

AED vernield in Enschede

http://www.rtvoost.nl/nieuws/282737/vandalen-trekken-aed-uit-de-muur-in-enschede-defibrillator-compleet-gesloopt

Wij hopen van harte dat een ieder inziet hoe belangrijk zo’n apparaat kan zijn. Hij kan namelijk het leven redden van iemand, ook van jou of van je dierbaren. Laten we deze apparaten toch met rust laten zodat ze klaar zijn op het moment dat we ze nodig zijn. Ook jij zult worden geholpen op het moment dat je het zo nodig bent. Wil je weten wat zo’n ding allemaal kan? Neem gewoon contact met ons op en wij vertellen het je, laten het je zien of leren je er mee werken. Wil je misschien een cursus volgen? Ook dat kan! Hoeveel dat kost? Voor de jeugdigen tussen de 14 en 18 jaar helemaal niets!!! Waarom? Omdat wij in 2018 10 jaar bestaan en daarom de jeugd kosteloos kennis willen laten maken met deze apparatuur en met reanimatie! In 2018 hoor je meer van ons! Vertel het vast aan je vrienden en/of vriendinnen, want wij leren ook jullie graag hoe je een leven moet redden! Want de jeugd heeft immers de toekomst!aed-enschede

Geplaatst in Nieuws

5 t/m 10 maart 2018 (week 9) is de AED herhalingsweek in Westerhaar!

In week 9  (5 t/m 10 maart) vinden de herhalingslessen weer plaats voor iedereen die deze graag wil/moet volgen.
U kunt u daarvoor op opgeven bij Diane Drenth. (kopje contact) of stuur een mail naar aedwesterhaar@hotmail.nl
Kijk voor de cursustijden bij het kopje cursusdata, vervolgens zoekt u voor uzelf een geschikt moment uit en geeft deze aan ons door.

Wij zullen u dan (indien dit nog mogelijk is) op dat tijdstip inplannen.
Het is ook mogelijk om als groep (max. 6 deelnemers) de cursus te volgen. Geef ook dit dan even door.
Daarnaast is het mogelijk om op 1 avond zowel de BLS als PBLS te herhalen. (2 x 2 uur)

Het is uitermate belangrijk jaarlijks een reanimatie- herhalingscursus te volgen om ervoor te zorgen dat u zonder twijfel precies weet wat u moet doen op het moment dat een naaste uw hulp heel erg nodig is.
Geef u snel op voor een geschikt moment en vergeet niet dat de cursuskosten veelal te declareren zijn bij uw zorgverzekeraar!

leken

Geplaatst in Nieuws

AED onderhoudsteam voor Westerhaar is geformeerd!

De Stichting AED Westerhaar heeft sinds kort een onderhoudsteam dat bestaat uit maar liefst 4 mensen.
Dit omdat de stichting vindt dat met 1-2 mensen deze belangrijke taak wellicht te “instabiel” te noemen valt.
We moeten immers 24/7 paraat staan om AED’s uit te kunnen lezen, van onderhoud te voorzien en z.s.m. weer in gebruik te kunnen nemen.
Mocht u een storingen willen melden of ziet u iets vreemds aan de kasten of de AED’s, twijfel niet en bel direct met een van de telefoonnummers op de AED kasten. Westerhaar is en blijft hiermee uniek in de organisatie van de 6 minutenzone’s in haar dorp!
DSCN4092

Geplaatst in Nieuws

De 2e Cardiac Science AED type G5 volautomaat is geplaatst!

Recent is de 2e G5 AED geplaatst in Westerhaar bij Spuit- en Moffelbedrijf Aalderink gevestigd aan het bedrijvenpark de Garstelanden in Westerhaar.
De G5 volgt de G3 op die inmiddels al 10 jaar dienst heeft gedaan in Westerhaar.
Op deze wijze hoopt de stichting zo min mogelijk risico te lopen op storingen in de AED’s en volgt het advies van de importeurs om de AED’s na 10 jaar 24/7 dienstdoen te vervangen. Hier blijft de stichting AED staan voor wat zij aan Westerhaar beloofd, namelijk dat een ieder die het slachtoffer wordt van een circulatiestilstand in Westerhaar zo goed mogelijk en zo snel mogelijk wordt geholpen met de beste apparatuur om de overlevingskans zo hoog mogelijk te laten zijn. Om ons doel te kunnen blijven garanderen blijven wij opzoek naar donateurs. Wilt u ons helpen en ook een steentje bijdragen? Kijk dan even bij het kopje donaties hierboven of neem contact met ons op. Wij zijn u nodig!
Wij rekenen op u, en dat kunt u ook op ons doen!
g5-aalderink-1

Geplaatst in Nieuws

Allereerste AED Cardiac Science G5 geplaatst bij VV Voorwaarts in Westerhaar

18010225_729701030547877_3535075334928851434_n

18034089_729700880547892_65409433601042775_nDe allereerste Aed Cardiac Science G5 is vandaag geplaatst bij voetbalvereniging Voorwaarts na een lezing over de Stichting Aed Westerhaar bij Old-Stars! De Cardiac Science G3 is hiermee vervangen! Hiermee blijft Westerhaar de beste AED’s met de meest geavanceerde techniek behouden. Alle G3 Aed’s zullen de komende jaren worden vervangen. Wij blijven gaan voor de aller beste zorg voor de slachtoffers van een circulatiestilstand. Nu……….en in de toekomst!18010617_729698640548116_7302975483758671628_n

18010869_729698630548117_8666614944752374302_n

Geplaatst in Nieuws

De eerste Cardiac Science G5 wordt deze week geplaatst bij VV Voorwaarts

De eerste AED die binnenkort in Westerhaar moet worden vervangen  is de AED die hangt bij voetbalvereniging Voorwaarts (Twistveenweg).
Dit omdat deze AED 10 jaar 24 uur per dag in dienst heeft gestaan voor de gemeenschap van Westerhaar en natuurlijk de voetbalvereniging.
De AED staat constant aan (stand-by) en voert dagelijks uitgebreide zelftests uit.
Dit is na 10 jaar een aanzienlijke belasting voor de elektronica geworden waardoor de AED’s na 10 jaar worden vervangen.
De Cardiac Science G5 (oranje/grijs) is de opvolger van de Cardiac Science G3 (blauw/geel) en behoort nog steeds tot de beste AED’s ter wereld.

 

G5

AEDG3

Geplaatst in Nieuws

Een leven gered!

Beste burgerhulpverleners van Westerhaar,

Graag delen wij het succes van het AED netwerk dat Westerhaar kent.
Recentelijk is er een inwoner van ons buurdorp Sibculo het slachtoffer geworden van een circulatiestilstand. Op het moment dat 112 werd gebeld werden er ook burgerhulpverleners gealarmeerd. Een van die burgerhulpverleners woont aan de rand van Westerhaar en is ook gealarmeerd. Deze persoon heeft dhartpatientene AED ter hoogte van de begraafplaats meegenomen op weg naar Sibculo om vervolgens te helpen bij de reanimatie. Deze persoon was als eerste ter plaatse (binnen enkele minuten) en heeft direct de AED aangesloten waarna direct de eerste schok is toegediend. Na 2 minuten reanimeren is er opnieuw een schok toegediend waarna niet veel later ook al de ambulancedienst binnenkwam en een goed hartritme mocht constateren. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis vervoerd. Er was geen reanimatie meer noodzakelijk omdat het hart weer pompte zoals het hoort te pompen. De familie van het slachtoffer heeft contact met ons opgenomen en geeft aan dat het momenteel goed gaat met het slachtoffer. Daarop hebben wij ook contact opgenomen met de betrokken burgerhulpverlener van Westerhaar om dit goede nieuws te melden met toestemming van de familie. Naar verwachting zal er op afzienbare termijn een gezamenlijke evaluatie plaatsvinden zodra de familie en het slachtoffer hier aan toe zijn.

Dit is natuurlijk fantastisch nieuws dat heel goed weergeeft hoe belangrijk dit systeem is. Door dit systeem en de burgerhulpverleners kon er binnen enkele minuten worden gedefibrilleerd met een herstel van de circulatie als gevolg. En we weten allemaal wat voor een belangrijke rol de snelheid van de reanimatie en defibrillatie hierin speelt. Er mocht een leven worden gered, en daar zijn we heel erg blij mee.
Wij wensen het slachtoffer en de familie heel veel beterschap en sterkte met de verwerking van deze ervaring. Daarnaast willen wij de burgerhulpverlener(s) hartelijk danken voor hun kordate optreden. Zij hebben een verschil mogen maken.

Wilt u ook burgerhulpverlener worden, twijfel dan niet en geef u direct op voor een cursus. Wij plannen z.s.m. een cursus in bij voldoende deelname. U bent meer dan welkom! Kijk voor meer informatie bij het tabblat cursussen

Met hartelijke groet,
Stichting AED Stichting Aed Westerhaar Vriezenveensewijk

Geplaatst in Nieuws

Cardiac Science G5 is de opvolger van de Cardiac Science G3 in Westerhaar

De Stichting AED Westerhaar heeft in 2008 voor kwalitatief de beste AED in 6 minutenzone’s gekozen. Dit was destijds de Cardiac Science G3 AED. Binnen nu en 2 jaar zijn de meeste AED’s in Westerhaar aan vervanging toe (meer dan 10 dienstjaren). Daarom is de Stichting al ruim een jaar aan het nadenken en aan het onderhandelen over het vervangen van deze AED’s omdat wij alleen het beste van het beste willen voor Westerhaar en haar inwoners. Een leven is in onze beleving niet te betalen, op geen enkele wijze. En daarom hebben wij ons ingezet voor de aanschaf van de opvolger van de G3 AED, namelijk de G5 AED. En dat is gelukt!. Daarom zal er in 2017 alvast getraind worden met de Cardiac Science G5!

Wij zijn enorm trots op het feit dat ons dit is gelukt en wij willen daarom iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet. Ook onze donateurs en de gemeente Twenterand!. Wederom hebben wij voor de komende 10 jaar de beste en meeste geschikte AED die verkrijgbaar is in ons 6 minutensysteem. En dat is weer een grote opluchting voor onze stichting. Een kroon op het werk van afgelopen 10 jaar!

G5 AED open G5 AED

Geplaatst in Nieuws